top of page

Over Mij:

Hallo en welkom op mijn website. Mijn naam is Rob Janné. Ik ben een Nederlandse getrouwde man met twee kinderen en een vroeg zestiger. Ik heb een grote passie voor fotografie, vooral het wild en de schoonheid van de natuur zelf heeft mijn aandacht. Ik kreeg deze passie toen ik nog een tiener was. In de vroege jaren van mijn leven was de mogelijkheid om professionele uitrusting te kopen natuurlijk zeer beperkt. In het midden van mijn jaren twintig was het gezinsleven een realiteit voor mij geworden en samen met een passie voor het bouwen van klassieke zeilboten was er niet veel tijd en financiën over, om een hobby in de fotografie te volgen. Nu, met de verkoop van mijn laatste zeilboot en kinderen die het ouderlijk nest verlaten hebben, heb ik de mogelijkheden weer om andere hobby’s op te pakken. Intussen ontwikkelde mijn dochter dezelfde passie voor fotografie zoals ik, al jaren geleden had gedaan en op een of andere manier keerden we terug naar mijn oude hobby, die ik ooit lang geleden beoefend had. Tegenwoordig woont ze in Oostenrijk, dus ik kan niet meer zo veel met haar fotograferen, zoals ik graag zou willen.

 

Hoewel de digitalisering van de fotografie een aanzienlijke verminderding van tijd en kosten met zich mee brengt, voordat men een uiteindelijk product in handen heeft. Kost de fotografie nog steeds heel veel tijd, vooral bij dieren, waar het geduld van essentieel belang is. Vanwege dit en gecombineerd met mijn geologische locatie, Nederland, ben ik verplicht om het grootste deel van mijn foto's te maken in openbare maar beschermde wildparken. Alhoewel de vakanties naar prachtige plekken op aarde meer en meer plaatsvinden.


 

Foto's gemaakt door Aranka Janné


Natuurlijk, zie ik liever de natuur en wilde dieren in zijn zuiverste en meest vrije vorm. Maar ik heb ook geen problemen met het maken van foto's in dierentuinen of parken. Zolang wij als mensen maar respect hebben voor de natuur en de dieren in het wild en dienovereenkomstig handelen. Geef ze de ruimte en rust die ze nodig hebben. Waarom niet vastleggen van de schoonheid die het met zich meebrengt, zelfs in parken.

bottom of page